miércoles, 7 de mayo de 2014

PROYECCIÓN DEL DOCUMENTAL mAQUIs EN DENIA

Hoy 7 de mayo a las 19,30 h se proyectará el documental mAQUIs de Lican Esteve en la Casa de la Cultura de Denia. Intervendrán en la presentación del documental Lican Esteve (director del documental) y Manuel Polo (antrópólogo forense, Grupo Paleolab).

L`acte consistirà en la presentació i projecció del documental “m¡AQUÍ!s“, el qual és un document que arreplega el treball realitzat per Grup Paleolab durant les exhumacions de set fosses situades en les províncies de Terol, Conca i València i el context històric de les quals és la repressió de la dictadura franquista sobre els Maquis i el seu entorn entre 1946 i 1952. Així mateix, s’arrepleguen les impressions de familiars dels desapareguts i el treball de diferents associacions de memòria històrica com La Gavilla Verda, Pous de Caudé o el Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica de València.
Al documental podem veure com, l’antropòleg forense Manuel Polo i el seu equip, ens guien  pel procés d’ investigació i ens mostren com s’executen les diferents etapes de la metodologia arqueològica aplicada al camp forense, l’objectiu final de la qual és identificar les restes exhumades i poder donar explicació als casos de desaparicions forçoses durant la dictadura franquista.









Fotos: Txin Javier Ruiz