jueves, 27 de septiembre de 2018

GRUPO PALEOLAB PARTICIPA EN LA PRIMERA NIT EUROPEA DE LA INVESTIGACIÓ VALENCIANA (SCIENCE BRIDGES)

 

Morella: arqueologia funerària 

i antropologia forense

Arqueologia funerària i antropologia per a tots els publics 

Organitzen: Ajuntament de Morella, Grupo Paleolab i Noverint coop.v

Dissabte 29 de setembre a les 11,30h

Llotja de lÁjuntament de Morella

www.morella.nethttp://noverint.es/

 https://nitinvestigacio.ffes.es/ 

Science Bridges és el lema de la primera Nit Europea de la Investigació Valenciana que la Generalitat Valenciana vol potenciar amb l’establiment de ponts i connexions entre la societat i la comunitat investigadora valenciana sobre ciència, salut, patrimoni i cultura, ambl’objectiu de celebrar també l’Any Europeu del Patrimoni Cultural.  

Grupo Paleolab i Noverint Coop.V amb la col·laboració de l´Ajuntament de Morella organitzen un taller de divulgació de la ciència que te com a objetiu acostar al públic al coneixement de les societats del passat a través d'estudis transversals entre Humanitats i Ciències, guiats per l'arqueologia funerària i l'antropologia física, però on també participen altres ciències com la medicina (paleopatologia), la física, la quimica, la genètica, etc ...

 Mes informació:


 
Morella serà una de les seus de la I Nit Europea de la Investigació Valenciana

El programa es durà a terme en més de 30 espais amb la col·laboració de sis municipis valencians.

A Morella es realitzarà un taller didàctic sobre arqueologia funerària i antropologia forense.

Morella ha sigut escollida com una de les seus per albergar la primera Nit Europea de la Investigació Valenciana. Un total de 25 entitats s’han sumat a la I Nit Europea de la Investigació Valenciana i han organitzat més de 60 propostes en més de 30 espais. En el cas de Morella, es realitzarà un taller didàctic sobre arqueologia funerària i antropologia forense, el dissabte 29 a les 11:30 hores del matí a la Llotja de l’Ajuntament de Morella.
La regidora d’educació, Judit Garcia, ha valorat molt positivament aquest tipus d’accions “que apropen matèries fonamentals com és la ciència o la investigació a tota la població d’una manera lúdica i didàctica”. Garcia, ha comentat  que “aquestes activitats estan obertes a tot el públic, però especialment al públic jove”.


L’activitat organitzada per l’Ajuntament de Morella, Grupo Paleolab i Noverint Coop.v, constarà d’un taller didàctic i pràctic sobre arqueologia funerària i antropologia forense. S’exposaran les tècniques d’excavació arqueològica de inhumacions i com les datacions radiocarbòniques  permeten obtindre la data de la mort. Després es farà un taller participatiu (amb esquelets reals) on els assistents  podran realitzar les medicions i presa de dades.
El lema d’aquesta Nit Europea de la Investigació Valenciana és “Science bridges”, a fi de consolidar ponts i connexions entre la investigació i la cultura, amb la finalitat, alhora, de celebrar l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, del qual Morella, compta amb el seu segell que va atorgar el Ministeri de Cultura a principis d’any.